ODRŽANA SKUPŠTINA UABA LIBURNIJE

Petar Miletić, Branko Afrić, Bruna Olenik i Jozo Anić

Petar Miletić, Branko Afrić, Bruna Olenik i Jozo Anić

Dana 13. veljače 2016. godine,  u prostorijama Hangara u Matuljima, održana je redovna godišnja skupština Udruge antifašističkih boraca i antifašista Liburnije.

Nakon intoniranja Hrvatske himne i odavanja počasti poginulim i umrlim borcima NOB-e i Domovinskog rata predsjednik Udruge je pozdravio  sve prisutne članove te predstavnike Općine Matulji i Lovran kao i delegacije UABA iz Krka, Buzeta, Bakra, Krka kao i predstavnike antifašističkih udruga iz Slovenije.

Nakon usvajanja dnevnog reda, izbora radnih tijela, poslovnika o radu, Skupština Udruge je prihvatila Izvještaj o radu za 2015., program i plan aktivnosti Udruge za 2016. godinu koje je izložio predsjednik UABA Liburnije Branko Afrić.

Prihvaćeno je i financijsko izvješće Udruge za 2015. godinu,  prijedlog financijskog plana za 2016. godinu kao i izvješće Nadzornog odbora.

Za tajnika UAB-a izabran je Josip Pleše, a za potpredsjednika Udruge Josip Ribarić.
Za poseban doprinos u radu Udruge i afirmaciju  Narodnooslobodilačke borbe i antifašističkih principa  te jačanje ljudskih prava i demokracije dodjeljene su zahvale općinama Matulji, Lovran i Mošćenička Draga te OŠ “Drago Gervais”- Brešca i Rajku Samueli Kačiću, kao i priznanja Oliviji Sušanj, Dušanu Široli i Jozi Aniću.

Prisutne članove na skupštini UAB-a Liburnije pozdravili su gosti te dali  pozitivne ocjene radu Udruge. Prenoseći srdačne pozdrave, Bruna Olenik je u ime predstavnika antifašističkih udruga iz Slovenije  poručila da nas nikakva žica ne može i neće razdvojiti.

SKUPsTINA_UABA_LIBURNIJE_2016_nf

IZVJEŠĆE UABA ZA 2015. GODINU

PROGRAM RADA UABA ZA 2016. GODINU

D.Š.