Učenici OŠ „Drago Gervais“ – Brešca obilježili Međunarodni dan borbe protiv fašizma, antisemitizma i ksenofobije…

Prezentacija učenika 8. razreda  Luke Rogovića  i Adrijan Ružića

Prezentacija učenika 8. razreda Luke Rogovića i Adrijan Ružića

Učenici predmetne nastave, pod vodstvom mentorica Nere Malbaša Kovačić, prof. povijesti, Tatjane Zbašnik, prof. hrvatskog jezika i Mirele Tuhtan, knjižničarke, 10. studenog obilježili su Međunarodni dan borbe protiv fašizma, antisemitizma i ksenofobije.

Međunarodni dan borbe protiv fašizma i antisemitizma obilježava se 9. studenog u spomen na Kristalnu noć 9./10. studenog 1938.

Prisutne su prigodnom recitacijom u program uveli Dominik, Lucija, Nensi, Anamarija, Apolonija i Valentina, učenici 7. razreda, nakon čega je slijedila prezentacija Luke Rogovića i Adrijana Ružića, učenika 8.r., o desnom ekstremizmu. Program je uspješno vodila Inge Juričić učenica 8. Razreda.

Učenice su recitacijom obogatile  doživljaj prezentacije

Učenice su recitacijom obogatile doživljaj prezentacije

Predsjednik  Udruge antifašističkih boraca i antifašista Liburnije Branko Afrić čestitao je učenicima i profesoricama, mentoricama na zaista uspješnoj organizaciji i prezentaciji. Istaknuo je svoje zadovoljstvo što se učenici kroz ovakve prezentacije upoznaju s povijesnim istinama o fašizmu i pogubnosti takve ideologije za civilizaciju.

Isto tako rekao je da mu je drago što su učenici kroz svoju poruku na prezentaciji utvrdili da perspektivu ima društvo koje se gradi i razvija na vrijednostima mira,  međusobnog uvažavanja, toleranciji i demokraciji.

Učenica  8. razreda  Inge Juričić

Učenica 8. razreda Inge Juričić

Na prezentaciji

Na prezentaciji

D.Š.