DRUŽENJE ČLANOVA UABA LIBURNIJE PRI KRAJU 2018. GODINE

Marjuči Lenžer i Branko Afrić

Marjuči Lenžer i Branko Afrić

Na početku druženja članova UABA Liburnije 14.12.2018. u Društvenom domu „Hangar“  predsjednik UABA Liburnije Branko Afrić pozdravio je sve prisutne, istaknuvši svoje zadovoljstvo velikim brojem nazočnih. Svima je poželio da se ugodno provedu na večerašnjem druženju kao i  mnogo sreće i zdravlja u novoj 2019. godini.

Marjuči Lenžer i Vinko Surina

Predsjednica Podružnice Matulji Marjuči Lenžer je rekla:Pri kraju smo i ove 2018. godine pa je ovo prilika da naše večerašnje okupljanje iskoristimo:

  1. da se osvrnemo na najznačajnije aktivnosti koje smo realizirali tijekom ove godine.
  2. da našim najstarijim članovima iznad 82 godine uručimo skromne poklone kao znak pažnje uz one članove kojima smo poklone zbog narušenog zdravlja uručili ili ćemo uručiti prigodom posjete u njihovim kućama.
  3. da se zajednički opustimo i proveselimo uz glazbu i pjesme sastava „Trio Nevera“ i uz ples svih koji žele i mogu zaplesati.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAU kraćem izvješću  Marjuči Lenžer je istaknula: „Realizirali smo gotovo u cijelosti prihvaćen program pod nazivom „Da se ne zaboravi“, a u okviru njega organizirali komemorativne skupove i obilježavanja vezana uz događaje i mjesta iz NOB-a. na području Općine Matulji ali bili nazočni i na takvim obilježavanjima u drugim općinama. Isto tako realizirali smo s učenicima iz OŠ s područja Općine Matulji posjet Muzeju u Lipi i projekt pod nazivom „Tragom spomenika po Ćićariji i Buzeštini. Organizirali smo i  okrugli stol pod nazivom „Završne operacije na području PGŽ-a i zapadne Hrvatske u Drugom svjetskom ratu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAS pedesetak članova bili smo nazočni na obilježavanju oslobađanja zatočenika u fašističkom logoru Kampor na Rabu,  posjetili Kočevje i susreli se s predstavnicima njihove udruge antifašista, organizirali posjet Muzeju talaca i groblju talaca u Begunjama, a s dvadesetak članova bili smo nazočni u Brgudcu na obilježavanju stradanja  mještana 6 sela 10.8.1944.

Marjuči Lenžer i Vinko Surina

Marjuči Lenžer i Vinko Surina

Detaljno izvješće o svim provedenim aktivnostima moći ćete čuti na Izbornoj skupštini Podružnice Matulji i UABA Liburnije.

Veći dio ostvarenih aktivnosti  svi koji su zainteresirani i koriste Internet mogu pogledati i na web stranicama  www.uaba-liburnije.com

U nastavku, Marjuči Lenžer je izvijestila da su u znak pažnje našim članovima iznad 82. godine slabije pokretnim i bolesnim skromni pokloni uručeni u njihovim domovima.

Članovima iz Podružnice Matulji iznad 82. godine koji su bili nazočni na druženju skromne poklone kao znak pažnje uručili su predsjednik UABA Liburnije Branko Afrić i predsjednica Podružnice Matulji Marjuči Lenžer i to sljedećim članovima:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  1. Romanu Grbcu
  2. Vinku Surini
  3. Milošu Jurdani
  4. Meri Voskion
  5. Slavku Požaru
  6. Goranu Štembergeru

Marjuči Lenžer se zahvalila na pomoći u realizaciji ovog druženja našim članovima Branku Perožiću i Arturu Puhariću koji su pomogli da ukrcaju i iskrcaju stolove i klupe, predsjednici vijeća Mjesnog odbora Pužev komun  Sabini Frlan, na ustupanju stolova i klupa, Radoslavu Medici na besplatnom prijevozu stolova i klupa, Goranu  Ravniću na pomoći oko istovara i slaganja stolova i stolica i brizi oko grijanja, te Milki Ujčić  na ispečenim fritulama kao i svim članicama koje su donesle kolače i piće, a zahvalila se i Općini Matulji koja nam je ustupila plinske grijalice i prihvatila i ovaj program.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAZahvalila se unaprijed i Vesni Perožić i Nadi Šepić koji će po završetku našeg druženja, idućeg dana, zajedno s njom  kao volonteri svojim radom ovaj prostor pospremiti i vratiti u zatečeno stanje kako je to utvrđeno ugovorom sklopljenim između UABA Liburnije i  Općine Matulji.

I na kraju je svima zaželjela puno zdravlja, zadovoljstva i sreće u novoj  2019. godini.

Jedan od najstarijih članova UABA Liburnije devedesetogodišnji Vinko Surina  uručio je Marjuči Lenžer knjigu „Zrela dob-Vinko Surina…legenda“ s posvetom za dugogodišnju suradnju. Ujedno je istakao zadovoljstvo ovim zajedničkim druženjem članova Udruge i uz dobre želje svima u narednoj godini i željom da se zajedno družimo i u idućoj godini.                                                                                        

Potom su članovi  „Tria Neverin“ svojom glazbom doprinijeli ugođaju ovog druženja, a mnogi su iskoristili ovu prigodu i da zaplešu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

D.Š.